Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерша леді Ірану заявила, що навчання й робота – це «форма насильства» над жінками

«Ми хочемо, щоб жінки залишалися жінками»

Перша леді Ірану Джамілє Аламолгода під час інтерв’ю венесуельському телеканалу teleSUR назвала «формою насильства» те, що жінки працюють і навчаються. Про це пише Iran International.

За словами Аламолгоди, правозахисні жіночі організації переважно зосереджені на боротьбі з домашнім насильством, хоча, на думку першої леді, «організоване насильство поза родиною набагато важливіше».

«Ми хочемо, щоб жінки залишалися жінками. Чому ми маємо бути, як чоловіки? Чому ми маємо вчитися, працювати й жити як чоловіки? Це форма насильства», – заявила Джамілє Аламолгода.

Перша леді прокоментувала й смерть Махси Аміні: заявила, що це була «фейкова реклама в ЗМІ». Також вона згадала протести, які почалися внаслідок смерті дівчини, і про гасла, які викрикували протестувальники. Зокрема ті, у яких верховного лідера Ірану Алі Хаменеї називали диктатором.

«На жаль, назвавши [Алі Хаменеї] диктатором, вони використали фальшиву перемогу, щоб виявити неповагу до нашого духовного батька й лідера революції. Він (Хаменеї – ред.) виявляв доброту й любов до всіх, але ЗМІ назвали його диктатором», – сказала Аламолгода.

Нагадаємо, Махса Аміні померла в лікарні в Тегерані 16 вересня, за три дні після того, як її затримала поліція моралі за нібито порушення суворого іранського дрескоду щодо носіння хіджаба.

Свідки стверджують, що Махсу Аміні били під час тримання під вартою, проте уряд Ірану заперечує це й натомість стверджує, що дівчина померла через «раптову серцеву недостатність».

Після похорону Махси Аміні в Ірані розпочалися масові протести, які перетворилися на один із найсерйозніших викликів для Ісламської Республіки з часів революції 1979 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.