Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіську раду Рима оштрафували, бо вони вказували імена матерів на могилах абортованих плодів

Жінки подали скарги до суду

Італійська служба захисту конфіденційності оштрафувала міську раду Рима й агентство з питань кладовищ на понад 400 тисяч євро за те, що вони розміщували імена матерів на могилах абортованих плодів. Про це пише Reuters.

Проблема виникла у 2020 році, коли група жінок, які перервали вагітність, знайшли таблички зі своїми іменами на місці поховання на цвинтарі Фламініо-Пріма Порта в Римі. Деякі з них подали скарги до суду, стверджуючи, що така практика є порушенням їхнього права на приватне життя.

Служба захисту конфіденційності наказала місцевим органам охорони здоров’я припинити вказувати особисті дані жінок у похоронних документах і медичних свідоцтвах про абортовані плоди, назвавши це «незаконним розголошенням».

Група захисту прав жінок Differenza Donna, яка подала до суду на Рим, назвала штраф «великою перемогою». Дії міської влади група описала як «жорстоку» практику оприлюднення імен тих, хто перериває свою вагітність.

«Немає жодної логіки чи юридичної причини для розміщення на могилах ярлика з ім’ям і прізвищем жінки, яка все ще жива», – заявила юристка групи Іларія Бояно.

Аборти в Італії легальні з 1978 року, але досі викликають суперечки. У багатьох державних лікарнях зробити аборт майже неможливо через велику кількість спеціалістів, які відмовляються це робити.

Торік у листопаді в Римі змінили правила поховання: могили абортованих плодів тепер позначають анонімними кодами, а не іменами матерів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.