Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Мальти відмовився пом’якшувати законодавство країни щодо абортів

Процедуру хотіли дозволити коли життя або здоров’я жінки знаходяться під загрозою

Уряд Мальти відмовився від версії законопроєкту щодо абортів, який дозволяв процедуру, коли життя або здоров’я жінки знаходяться під загрозою. Робити аборт можна буде лише в разі, коли є загроза безпосередньо життю жінки.

Про це пише Reuters.

Мальта – єдина країна в Європейському Союзі, яка має повну заборону на аборти. Початковий законопроєкт, який стали обговорювати ще восени 2022 року, викликав протести. Противники абортів стверджували, що визначення того, що є ризиком для здоровʼя, у законопроєкті було «занадто широким».

Місцеві ЗМІ повідомили, що президент країни Джордж Велла заявив уряду, що радше піде у відставку, ніж підпише законопроєкт у тому вигляді, у якому його ухвалили. Велла публічно висловлював своє занепокоєння й неодноразово закликав переглянути текст законопроєкту.

Міністр охорони здоровʼя Кріс Фірн заявив, що до законопроєкту вносяться поправки, згідно з якими робити аборт можна лише в разі, коли безпосередньо життя матері перебуває під загрозою, а інших методів лікування, окрім переривання вагітності, більше немає.

Процедура аборту має бути узгоджена з трьома лікарями й може відбуватися лише в ліцензованій клініці.

Наразі лікарів на Мальті можуть засудити до чотирьох років позбавлення волі, якщо вони зроблять аборт з метою врятувати життя жінки.

Аборти в країні залишатимуться незаконними за всіх інших обставин, включаючи зґвалтування, інцест і серйозні аномалії розвитку плода. Очікується, що парламент ухвалить доопрацьований законопроєкт найближчими тижнями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.