Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Драма про менструацію»: американки створили комедійний мультфільм про перші місячні

І про страхи, пов’язані з ними

Студентки Лорін Ентоні й Анушка Тіна Наїр із Рінглінгського коледжу образотворчих мистецтв і дизайну створили короткометражний мультфільм у вікторіанському стилі про перші місячні й страх, пов’язаний із ними. Про це пише Laughing Squid.

У мультику 11-річна Джорджіана Крімсворт помічає плями крові на простирадлі й сильно лякається, гадаючи, що вона помирає. У паніці Джорджіана уявляє найгірші ситуації, які її можуть тепер спіткати: її поховають молодою, вона горітиме в пеклі чи навіть стане вампіркою.

Джорджіана намагається сховати закривавлене простирадло, однак зрештою показує його мамі, яка заходить до її кімнати. Та намагається пояснити доньці, що відбувається, однак лякає її ще більше.

Короткометражка була дипломним проєктом Лорін й Анушки, над яким вони працювали понад рік. За словами авторок, мультик частково заснований на їхньому особистому досвіді й має на меті показати, що часом перші місячні дійсно можуть викликати відчуття, ніби ви перебуваєте в пастці готичної історії жахів.

«Менструацію та здоров’я жінки загалом нечасто обговорюють у популярних ЗМІ й майже ніколи не показують через анімацію. Через наявні табу є ще багато сорому й необізнаності навколо теми менструації, чого не має бути. «Драма про менструацію» – це наша спроба розв'язати цю проблему та зробити тему легшою для обговорення», – зазначили авторки мультика.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.