Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛідер Талібану стверджує, що жінки в Афганістані живуть «комфортним і заможним життям»

Їм відновили статус «вільної людини»

Верховний лідер Талібану Хібатулла Ахундзада оприлюднив заяву, у якій стверджує, що його уряд зробив необхідні кроки для покращення життя жінок в Афганістані. Про це пише Associated Press.

За словами Ахундзади, вони вжили «конкретних заходів» для «порятунку» жінок від багатьох традиційних утисків, зокрема від примусових шлюбів.

«Ми зробили необхідні кроки для поліпшення становища жінок як половини суспільства, щоб забезпечити їм комфортне й процвітальне життя відповідно до ісламського шаріату», – йдеться в повідомленні.

Ахундзада заявив, що «статус жінки як вільної й гідної людини відновили, а всі інституції зобов'язали допомагати жінкам у забезпеченні шлюбних, спадкових та інших прав».

Таліби повернулися до влади в Афганістані у 2021 році (раніше вони керували країною у період між 1996 і 2001 роками) і з того часу суттєво обмежили права жінок. Їм заборонено відвідувати громадські місця, працювати в неурядових організаціях, здобувати освіту, подорожувати без супровідника, займатися діяльністю, що може показати їхнє тіло.

Міжнародна спільнота закликала талібів пом’якшити обмеження для жінок, якщо вони хочуть здобути визнання серед інших держав. Утім, Ахундзада у своїй заяві закликав інші країни припинити втручання у внутрішні справи Афганістану.

Фото: Mohammad Salehi

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.