Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШтучний інтелект створив зображення «гарних жінок» зі 100 країн світу. Серед них є Україна

Більшість зображень виявилися одноманітними

Програма штучного інтелекту Midjourney згенерувала зображення «гарної» української жінки – так, як програма її бачить. Окрім України, ШІ також створив зображення жінок зі 100 країн світу. Про це пише Daily Mail.

Видання StyleSeat, яке ініціювало проєкт, зазначило, що зацікавилося спроможністю ШІ відтворити різноманітні патерни краси так, як їх інтерпретують люди в усьому світі. Midjourney генерував зображення жінок за допомогою низки критеріїв, як-от культурний контекст і сприйняття певної нації світовим суспільством.

У результаті видання виявило «приголомшливу одноманітність» у зображеннях, створених ШІ. Водночас вони помітили деякі риси, притаманні лише певним етносам.

На фото – гарні жінки з України, Тайваню, Іспанії й Кенії за версією ШІ.

«ШІ постійно створював зображення жінок, які виглядають відносно худими й «зібраними», хоча йому також вдалося додати певне розмаїття в їхній загальний зовнішній вигляд, переважно з погляду раси й одягу. Цікаво, що більшість жінок на зображеннях мають мінімальний або природний макіяж, що свідчить про те, що ШІ не асоціює красу з великою кількістю косметики», – коментують у StyleSeat.

Також видання зауважило, що на багатьох зображеннях жінки одягнені в штани, а не в сукні чи спідниці, що «кидає виклик традиційним гендерним нормам і вказує на те, що ШІ запрограмований розпізнавати різноманітне вбрання як однаково красиве».

Переглянути зображення всіх жінок можна на сайті StyleSeat.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.