Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії дозволили продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта

Поки що це триває на експериментальній основі

Комісія Міністерства охорони здоров'я Японії на експериментальній основі дозволила продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта. Дозвіл триватиме до березня 2024 року. Про це пише The Guardian.

Продавати засоби екстреної контрацепції без рецепта зможуть аптеки, де працюють кваліфіковані фармацевти, які можуть координувати свої дії з найближчими акушерсько-гінекологічними клініками.

Комісія японського МОЗ обговорювала можливість продавати екстрену контрацепцію без рецепта ще у 2017 році, проте отримати дозвіл не вдалося. Зокрема через побоювання, що це сприятиме безвідповідальному використанню препарату після сексу.

Водночас медичні працівники й експерти закликали дозволити продаж засобів екстреної контрацепції без рецепта, оскільки це допоможе постраждалим від зґвалтувань і потенційно зменшить кількість хірургічних абортів. Пробний продаж підтримала й громадськість: понад 90% людей, яких торік опитала комісія, погодилися, що це необхідно.

Згідно з дослідженням, проведеним Міністерством охорони здоров’я, праці й соціального забезпечення, засоби екстреної контрацепції доступні без рецепта приблизно в 90 країнах і вони ефективні на 80%.

Нині жінка в Японії повинна обов’язково отримати рецепт від лікаря, якщо вона хоче придбати засіб екстреної контрацепції. Це стосується й жінок, які постраждали від сексуального насильства.

У травні в Японії також дозволили використання пігулок для переривання вагітності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.