Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниInstagram заборонить надсилати відверті зображення в запитах на повідомленнях

Соцмережа тестує нову функцію, що гарантуватиме безпеку користувачів

Instagram тестує функцію, яка не дозволятиме користувачам надсилати комусь запит на повідомлення з відвертим зображенням. Про це пише The Guardian.

Користувач зможе надіслати лише одне повідомлення-запит іншій людині, яка за ними не стежить, і це має бути лише текстове повідомлення. Користувач зможе надіслати зображення чи відео лише після того, як інша людина прийме їхній запит на повідомлення.

«На практиці це означає, що люди більше не зможуть отримувати небажані зображення або відео від людей, за якими вони не стежать», – йдеться в заяві Meta.

Рішення ухвалили після дослідження, яке показало, що деякі відомі жінки отримували мізогінні повідомлення й відверті зображення в особистих повідомленнях в Instagram. Серед них – телеведуча Рейчел Райлі, активістка кампанії за безпеку жінок Джеймі Клінглер і редакторка журналу Шаран Далівал.

Минулорічний звіт Центру протидії цифровій ненависті показав, що з 8720 запитів, надісланих жінкам, понад 6% містили контент, який порушував правила Instagram. Більшість таких повідомлень були або зображеннями, або відео. Зокрема, один чоловік надіслав Рейчел Райлі понад двадцять відвертих відео.

У 2021 році Instagram запровадив функцію, яка відфільтровує DM-запити, що містять образливі слова, фрази й емодзі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.