Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Чехії підтримав легалізацію одностатевих шлюбів у країні

Країна обговорює можливість легалізації ще з 2018 року

Президент Чехії Петр Павел у зверненні до конференції в Сенаті країни, присвяченій легалізації одностатевих шлюбів, назвав неприпустимим обмеження прав частини суспільства через сексуальну орієнтацію. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ČTK.

Павел зауважив, що, згідно з опитуваннями, чехи виступають за шлюб для всіх. «Насправді не йдеться про революцію, а лише про справедливі правові межі для пар і сімей, які вже існують і є частиною нашого суспільства», – сказав президент Чехії.

На підтримку легалізації одностатевих шлюбів висловились і спікери нижньої й верхньої палати парламенту Чехії – Маргарита Пекарова Адамова й Томаш Вистрчіл. Під час свого виступу Адамова згадала про свого чоловіка, назвавши його «найважливішою людиною й опорою у своєму житті».

«Коротше кажучи, я хочу, щоб інші могли це відчути. Що в цьому такого незрозумілого?» – сказала спікерка.

Парламент Чехії обговорює легалізацію одностатевих шлюбів ще з 2018 року. Вони прагнуть внести поправки до Цивільного кодексу Чехії, які дадуть змогу одностатевим парам мати такі самі права у шлюбі, які мають гетеросексуальні пари: наявність спільного майна, право на пенсію вдівця та вдови, права й обов'язки щодо дітей, а також доступ до замісної сімейної опіки.

З 2006 року в Чехії є реєстровані цивільні партнерства, які можуть укладати одностатеві пари.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.