Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Луцьку невідомі кличуть ЛГБТ-людей на побачення, а тоді погрожують їм і вимагають гроші

Серед постраждалих є військовий

У Луцьку група невідомих влаштовує побачення з представниками ЛГБТК+ спільноти, а потім погрожує їм побиттям, шантажує й вимагає гроші. Про це пише ГО «Українські ЛГБТ+ військові за рівні права» з посиланням на повідомлення користувача Twitter, чий друг також постраждав.

У повідомленні йдеться, що військовий, який належить до ЛГБТК+ спільноти, познайомився в Луцьку з хлопцем, який нібито теж був геєм, і домовився зустрітися з ним. Під час прогулянки до них підійшли ще два хлопця й завели військового за будинок. Опісля вони погрожували йому побиттям і змусили переказати їм 10 тисяч гривень.

Військовий звернувся до організації «Інсайт» у Луцьку. Виявилося, що це був не перший подібний випадок у місті.

Друг військового, який поділився історією, повідомив, що наразі є фото хлопця, який представляється геєм і ходить на побачення, а також особисті дані особи, якій постраждалі надсилали гроші.

На тлі цієї ситуації ГО «Українські ЛГБТ+ військові за рівні права» закликала Верховну Раду ухвалити законопроєкт №5488 про відповідальність за дискримінацію й нетерпимість.

Зокрема, законопроєкт упроваджує тлумачення терміну «нетерпимість» і пропонує встановити кримінальну відповідальність за «публічні заклики до насильства на ґрунті нетерпимості, а також інші умисні дії, спрямовані на розпалювання ворожнечі й ненависті на ґрунті нетерпимості».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.