Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКреативний проєкт про війну в Україні отримав бронзового лева в Каннах

Проєкт Wikitruth був створений для висвітлення у Вікіпедії правдивої інформації про повномасштабну війну 

Бронзового лева на міжнародному фестивалі Cannes Lions отримав проєкт Wikitruth від «Українського свідка», що був створений для висвітлення у Вікіпедії правдивої інформації про російсько-українську війну. Про це пише «Детектор медіа».

Нагороду було присуджено в категорії Sustainable Development Goals: peace, justice & strong institutions. У ній перемагають креативні ініціативи, які впливають на світ і роблять його кращим.

Ідея Wikitruth полягає в тому, щоб на ресурсі розмістити фотографії про руйнування українських міст військами рф. Ідея використати Вікіпедію, непідцензурну російській владі, спрацювала: це помітили у Кремлі.

Згодом російські боти почали видаляти реальні фотографії українських міст. Тоді ініціатива звернулася до редакторів Вікіпедії.

Це дало приголомшливі результати:

  • Кількість редакторів Вікіпедії, які доносять правду про Росію, зросла вдвічі: якщо у 2021 році їх було 485, то у 2022 — уже 850;
  • Кількість редагувань, які вони зробили, зросла більш ніж удвічі: до 1247 – у 2021 році та 2672 — у 2022-му;
  • Загальна кількість російських глядачів, які побачили правду на цих сторінках, зросла на 242%: 3,9 мільйона у 2021 році та 13,3 мільйона — у 2022-му.
Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.