Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБайден наполягає, щоб Урсула фон дер Ляєн стала наступною генсекретаркою НАТО – The Telegraph

Її вважають найкращою кандидаткою

Президент США Джо Байден наполягає на тому, щоб президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн стала наступною генеральною секретаркою НАТО. Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на джерела.

США вважають фон дер Ляєн найкращою кандидаткою після того, як Білий дім відмовив у цій посаді міністру оборони Британії Бену Воллесу. Джерело The Telegraph у НАТО повідомило, що Байден намагався переконати фон дер Ляєн стати наступницею Єнса Столтенберга на тлі побоювань, що підходящий кандидат не з’явиться впродовж наступних 12 місяців.

Інше джерело повідомило, що за останні роки Байден і фон дер Ляєн встановили «міцні звʼязки» щодо Китаю, України й клімату. Наприклад, президентка Єврокомісії покладається на розвідувальні дані Вашингтона й відмовляється від інформації, яку передають європейські агентства, оскільки вони неправильно оцінили можливість вторгнення росії до України.

Водночас у приватних розмовах із Байденом Урсула фон дер Ляєн сказала, що не зможе обійняти якусь посаду в НАТО щонайменше до наступного року.

The Telegraph зазначає, що головування Урсули фон дер Ляєн у НАТО може викликати занепокоєння, зокрема через проблеми, які виникали в неї під час керування Міністерством оборони Німеччини з 2013 по 2019 рік. У 2015 році повідомляли, що під час навчань НАТО німецьким солдатам довелося замінити великокаліберні кулемети на мітли, щоб приховати відсутність спорядження.

Як відомо, 4 липня Єнс Столтенберг повідомив, що залишається на посаді генерального секретаря НАТО ще на рік, до 1 жовтня 2024 року. Столтенберг обіймає посаду генсека НАТО з 1 жовтня 2014 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.