Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШтраф або ув’язнення: у Великій Британії каратимуть за мізогінію в інтернеті

Уряд розробляє інструкції для медійників

Уряд Великої Британії подав на розгляд поправку до законопроєкту про безпеку в інтернеті, яка спрямована на боротьбу з насильством щодо жінок і дівчат в інтернеті. Про це пише The Telegraph.

Британське агентство Ofcom, яке регулює роботу теле- та радіокомпаній, має видати медійникам законодавчі інструкції: вони повинні дотримуватися їх, щоб зменшити кількість образливого контенту стосовно жінок і дівчат.

Медійні компанії, які не видалятимуть образливий контент і не блокуватимуть порушників, зіткнуться зі штрафами. Якщо ж компанії систематично порушуватимуть інструкції, то їхніх керівників можуть ув’язнити на строк до двох років.

Політикиня Нікі Морган повідомила, що нововведення охоплюватимуть мізогінні повідомлення, погрози зґвалтуванням, розміщення інтимних зображень і відео з метою помсти, витіснення жінок з онлайн-простору тощо.

За словами Морган, інструкції для медійників створюватимуть після консультацій із відповідними установами, зокрема з уповноваженим із питань домашнього насильства й уповноваженим із питань потерпілих.

Згідно з дослідженням Refuge, 36% мешканок Великої Британії стикалися з насильством в інтернеті, спрямованим на жінок.

Фото: Drazen Zigic/Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.