Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗдоров’я поліцейської Мар’яни Чечелюк погіршилося за рік полону, вона потребує допомоги – ZMINA

Дівчина втратила багато ваги й страждає від болю в колінах

У 22-річної слідчої з Маріуполя Мар’яни Чечелюк, яка вже понад рік перебуває в російському полоні, значно погіршився стан здоров’я. Вона потребує медичної допомоги, яку їй не надають у СІЗО Таганрога. Про це виданню ZMINA розповіла мати Мар’яни Наталія Чечелюк.

На зв’язок із Наталією вийшли дві жінки, які перебували в одній камері з Мар’яною в СІЗО №2 міста Таганрога в рф. Одна з них розповіла, що Мар’яна страждає від сильного болю в колінах, а також втратила багато ваги, тому потребує медичної допомоги. Знеболювальні дівчина може отримати лише раз на місяць, коли до СІЗО навідується лікар.

Мати Мар’яни також розповіла, що неодноразово чула від інших полонянок, що їм «підмішують якісь препарати в компот або їжу, щоб у жінок узагалі не відбувалася менструація».

За словами Наталії, полонені жінки перебувають у незадовільних умовах, а їхні базові потреби не забезпечені. Також, як розповіла Наталія, росіяни психологічно тиснуть на жінок, стверджуючи, що «України вже немає» й що вони «не потрібні своїй країні».

Що відомо про Мар’яну Чечелюк

Торік у березні Мар’яна Чечелюк разом із сестрою Аліною ховалася на території «Азовсталі» від російських обстрілів. Коли почалась евакуація цивільних із заводу, представники ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста пообіцяли вивезти Марʼяну й Аліну до Запоріжжя, але вивезли до селища Безіменне на фільтрацію. Це сталося 1 травня, коли для цивільних організували гуманітарний коридор.

Тоді повернутися до батьків вдалося лише Аліні. Спочатку росіяни обіцяли повернути й Мар’яну, проте згодом узагалі стали заперечувати той факт, що утримують її. За вісім місяців утримання Мар’яна дзвонила батькам лише раз.

Відомо, що впродовж двох місяців Мар’яну нібито тримали в Донецьку в одиночній камері, згодом перевезли до Оленівки, до 120-ї колонії, потім – у СІЗО міста Таганрог Ростовської області.

Мати Мар’яни каже, що «сильно розчарована» діями ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста, які мали вивозити цивільних з «Азовсталі» через гуманітарні коридори. Тоді була домовленість, що людей вивезуть через окупований Бердянськ до Запоріжжя, але їх чомусь повезли на територію «днр».

«ООН і МКЧХ – нікчемні організації, які не є для рф авторитетом. Їхні представники стояли й дивилися на те, як дорослі разом із дітьми проходили заміновані ділянки без жодного супроводу. Вони почали це робити лише біля автобусів. А коли цивільних везли до «днр», вони лише знизували плечима й казали, що нічого не можуть зробити», – сказала Наталія.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.