Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіноборони затвердило літню форму і спідню білизну для військовослужбовиць

З урахуванням антропометричних даних жінок

Міністерство оборони України презентувало оновлену літню жіночу військову форму, створену з урахуванням антропометричних даних жінок.

Серед нововведень:

  • куліска на кітелі для регулювання зайвого об’єму тканини на спині;
  • укорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань;
  • еластична стрічка під колінами для зменшення ширини штанини;
  • завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом (у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках).

Заступник міністра оборони України Денис Шарапов зауважив, що над новою формою працювали фахівці оборонного відомства, а також виробники та волонтерські організації.

Фото: Міноборони

Також Міноборони рекомендувало впровадження спідньої білизни для військовиць від волонтерського проєкту Arm Women Now. Зазначається, що на основі зразків білизни, які надав проєкт, створили технічну документацію й відшили зразок-еталон.

В Arm Women Now зазначають, що спідню білизну розробляли з дотриманням ДСТУ й тестували з 2022 року: вона зручна під час проведення операцій і виконання завдань у польових умовах, а також під час носіння в повсякденному житті. Білизна не натирає під бронежилетом і дає змогу тілу «дихати» й почуватися комфортно, зазначають в Arm Women Now.

Нині понад 60 тисяч жінок захищають Україну, з них більш як 42 тисячі – військовослужбовиці Збройних сил. Жінки в ЗСУ стикаються з проблемою речового забезпечення, оскільки в Україні затверджено лише чоловічий стандарт військової форми. Тому військовицям часто доводиться перешивати форму під себе. Те саме стосується спідньої білизни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.