Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Бельгії ухвалили закон про запобігання феміциду

Він має на меті знизити рівень насильства щодо жінок у країні

Палата представників Бельгії ухвалила закон про запобігання феміциду – це має на меті знизити рівень насильства щодо жінок у країні. Про це пише The Brussels Time.

Закон закріплює юридичне визначення феміциду – це умисне вбивство жінки через її стать. Також він встановлює посилений захист для постраждалих від насильства за ознакою статі та передбачає збір статистики щодо злочинів проти жінок у країні й тренінги для поліції.

«Надзвичайно пишаюся. Бельгійський парламент щойно ухвалив закон проти феміциду, який я ініціювала й підтримувала. Історична спільна перемога, результат важкої роботи громадянського суспільства, феміністок, сімей потерпілих, прогресивних депутатів», – прокоментувала колишня державна секретарка з питань гендерного рівноправʼя Сара Шлітц.

Згідно з даними бельгійського руху Stop Feminicide, з початку року в Бельгії від феміциду загинули щонайменше 17 жінок. У 2022 році загиблих було щонайменше 24 особи. За оцінками Stop Feminicide, у Бельгії щомісяця від феміциду гинуть щонайменше двоє жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.