Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерші автошколи для людей з інвалідністю відкрили в Україні

У п’яти містах

В Україні відкрили перші автошколи, де можуть навчатися люди з інвалідністю. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Перші п'ять автошкіл відкрили на базі закладів освіти системи Міністерства внутрішніх справ у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі. Навчатися там можуть люди з інвалідністю, які прагнуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

В автошколах є доступна інфраструктура, навчання відбувається у змішаних інклюзивних групах або індивідуально. За потреби можна вивчати теоретичну частину дистанційно. Упродовж навчання учні отримують підтримку й консультування від досвідчених інструкторів, які пройшли додаткові курси.

Зараз теоретичні й практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні, а одна людина вже отримала посвідчення водія. Записатися до однієї з п'яти автошкіл можна на сайті МВС.

«Ми хочемо допомогти соціалізуватися нашим захисникам і захисницям, а також охопити тих людей, які дістали інвалідність ще до війни та вже давно мають намір стати водіями», – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.