Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Кенії працівниць сироварні змушували роздягтися й показати, в кого з них почалися місячні

Винних в інциденті відсторонили від роботи

У Кенії відсторонили від роботи менеджерку сироварні Brown's Food Company після того, як вона змушувала працівниць роздягнутися й показати, у кого з них почалися місячні. Про це пише BBC.

Як зазначає кенійська сенаторка Глорія Орвоба, менеджерка сироварні знайшла використану прокладку в одному зі смітників, які не були призначені для утилізації засобів гігієни. Тоді вона запитала у працівниць, чия це прокладка, а коли вони не зізналися, вона змусила їх роздягнутися.

Brown's Food Company затримала трьох осіб, причетних до інциденту. А менеджерку відсторонили від роботи до завершення розслідування. У Brown's Food Company заявили, що «засмучені» через те, що сталося й зазначили, що це «не відображає роботу компанії в цілому».

«Ми продовжуємо залучати експертів із питань жіночого здоров'я, щоб допомогти проінформувати персонал, покращити комунікацію й посилити нашу чинну політику», – йдеться в заяві компанії.

За словами активістів, менструація досі є табуйованою темою в Кенії й за це можуть ганьбити. До прикладу, у лютому 2023 року сенаторку Глорію Орвобу, яка бореться зі стигматизацією менструації, попросили покинути засідання парламенту, бо в неї на штанах була пляма крові. Політикиню розкритикували за «неповагу» й «порушення дрескоду».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.