Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВелика Британія змінює методи реагування на сексуальне насильство, щоб уникнути віктимблеймінгу

На перше місце ставитимуть права й потреби потерпілих

Поліцейські служби Англії й Уельсу впроваджують новий підхід до розгляду справ про зґвалтування й інші серйозні сексуальні злочини. Нововведення мають на меті боротися з віктимблеймінгом, пише The Telegraph.

Нині нові підходи запровадили 19 поліцейських служб із 43. Відтепер під час розслідувань сексуальних злочинів правоохоронці мають зосереджуватися не на перевірці достовірності свідчень потерпілих, а на вивченні поведінки підозрюваного до, під час і після скоєння злочину.

Наприклад, поліцейські визначатимуть, чи підозрюваний ходив по барах і спеціально шукав сп’янілих людей, щоб завдати їм шкоди, чи переслідував він потерпілу людину перед нападом, чи маніпулював нею тощо. Також правоохоронці мають повертати телефон потерпілої людини за добу після огляду.

Поліція використовуватиме таку ж саму тактику, що й відділ боротьби з організованою злочинністю й переслідуватиме підозрюваного навіть у разі, якщо потерпіла людина забере свою заяву.

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман прокоментувала нововведення: «Як суспільство, ми занадто часто підводили постраждалих від сексуального насильства. Я чітко заявляю, що ми повинні змінити спосіб проведення таких розслідувань, щоб усі потерпілі отримували найкращу можливу підтримку протягом усього процесу… Це допоможе забезпечити, щоб розслідування було зосереджене на підозрюваному, а не на спробах підірвати свідчення потерпілих, а також надавати першочергового значення їхнім правам і потребам».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.