Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЯкий зв’язок між спалахами коронавірусу й активністю у Facebook

Тепер можна відслідковувати поширення COVID-19

Учені з Нью-Йоркського університету встановили зв’язок між поширенням коронавірусу в певному регіоні й активністю користувачів Facebook, які там живуть, – повідомляє The Guardian.

У дослідженні вчені скористалися новим інструментом, який називається Індекс соціальної зв’язності. Завдяки даним вони виміряли зв’язок між двома географічними місцями на основі дружніх стосунків у Facebook. З цим зазначається, що конфіденційні права користувачів порушені не були.

Дослідники сфокусувалися на ситуації в окрузі Вестчестер, передмістя Нью-Йорка, США та провінції Лоді, Італія. З’ясували, що найбільше випадків зафіксовано в тих місцях, де люди сильніше пов’язані одне з одним у Facebook.

Наприклад, у прибережних районах і міському центрі Вестчестера, де багато людей пов’язані дружніми стосунками у Facebook, зафіксовано найсильніший спалах коронавірусу. В Італії подібний зв’язок прослідковується на морському курорті Ріміні, що в регіоні Лоді.

На думку вчених, у майбутньому результати дослідження можна використовувати, щоб прогнозувати, де й як пошириться вірус.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.