Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДля досягнення повної рівності між чоловіками й жінками знадобиться 286 років − ООН

Організація не може досягнути більшості поставлених цілей до 2030 року

Організація Обʼєднаних Націй повідомила, що для досягнення повної рівності між чоловіками й жінками знадобиться 286 років. Про це йдеться в доповіді ООН, пише The Washington Post.

Також за нинішніх темпів у 2030 році 575 мільйонів людей усе ще будуть жити в умовах крайньої бідності, а 84 мільйони дітей не будуть ходити до школи.

У доповіді ООН зазначається, що лише 15% із приблизно 140 конкретних цілей організації, які оцінили експерти, можуть бути досягнуті до кінця десятиліття. Близько половини цілей помірно або сильно відстають від графіка, а 30% або взагалі не мають прогресу, або регресують.

До цілей ООН належало викорінення голоду, боротьбу з бідністю, надання кожній дитині якісної початкової й середньої шкільної освіти, досягнення гендерної рівності, забезпечення всіх людей чистою водою, санітарними засобами й доступом до електроенергії, зменшення нерівності й боротьба зі зміною клімату.

«Якщо ми не почнемо діяти зараз, порядок денний до 2030 року може стати епітафією для світу, який міг би бути. Нездатність досягти прогресу означає, що нерівність буде поглиблюватися, збільшуючи ризик виникнення фрагментованого, двошвидкісного світу», – сказав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.