Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії визнали «неприйнятним» обмеження для трансжінок у користуванні жіночими вбиральнями

Суд країни виніс рішення у справі чиновниці, яка стикнулася з обмеженнями

Верховний суд Японії постановив, що обмежувати трансгендерних жінок у користуванні жіночими вбиральнями на робочих місцях – це «неприйнятно». Про це пише Japan Times.

Суд виніс рішення у справі трансгендерної чиновниці Міністерства економіки, якій не дозволили скористатися жіночою вбиральнею біля її офісу й змусили ходити до тих, які розташовувалися на інших поверхах. Міністерство пояснило своє рішення тим, що інші працівниці відчувають дискомфорт і не бажають ділити одну вбиральню з трансгендерною жінкою.

У 2019 році Токійський окружний суд постановив, що ці обмеження є незаконними, але у 2021 році Верховний суд Токіо скасував це рішення.

Позивачка зазначила, що «задоволена позитивними висновками» Верховного суду Японії. У Міністерстві економіки повідомили, що вивчать рішення суду й вживатимуть заходів, щоб забезпечити рівне ставлення до своїх працівників.

Суддя Юкіхіко Імасакі висловив сподівання, що в майбутньому з’являться рекомендації щодо використання туалетів трансгендерними людьми на основі індивідуальних випадків.

«Наразі (коли виникає подібна ситуація) немає іншого способу, окрім як прислухатися до думок і прохань трансгендерної людини й інших співробітників... і шукати найкраще рішення», – сказав він.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.