Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖурналістам видання «Цукр» погрожують знищенням редакції через репортаж про ЛГБТК+ спільноту

Заклик з’явився в одному із сумських Telegram-каналів

У Telegram-каналі «Суми: головне» 12 липня з’явився допис із закликом «знищити» редакцію видання «Цукр» після того, як воно опублікувало матеріал про життя ЛГБТК+ спільноти в Сумах. Про це «Детектору Медіа» розповів журналіст «Цукру» Олексій Туча.

Як розповів Олексій, журналісти спочатку зробили відеосюжет під назвою «Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію»: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах». Його розмістили на ютуб-каналі «Цукру», а 12 липня текстова версія репортажу вийшла на сайті видання.

Того ж дня в Telegram-каналі «Суми: головне» з’явився допис з агресивними й образливими закидами в бік представників ЛГБТК+ спільноти. У кінці допису автори дали адресу редакції «Цукру» із закликом «знищити» їх.

«Про цей канал ми нічого не чули раніше, але в нього звідкись взялося 140 тисяч підписників. Він входить до мережі ТГ-каналів різних міст з аналогічною назвою, тобто міняється лише назва міста, наприклад, є канал «Конотоп: головне». Контактною особою всюди вказана одна й та сама людина, але невідомо, чи існує людина з таким ім’ям насправді, бо пошуки за вказаним іменем і прізвищем не принесли нам результатів», – сказав Олексій Туча.

Він додав, що вони з колегами, «очікували на різну реакцію» на свій матеріал, проте не сподівалася на заклики до знищення редакції. Після появи в Telegram-каналі «Суми: головне» вказаного поста журналісти «Цукру» звернулися до поліції із заявою про погрози.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.