Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГоловного тренера жіночої збірної Замбії з футболу звинувачують у сексуальних домаганнях

Розпочато розслідування

Брюса Мвапе, головного тренера жіночої футбольної збірної Замбії, яка цього місяця братиме участь у Чемпіонаті світу з футболу серед жінок, звинувачують у сексуальних домаганнях. Проти нього розпочато розслідування, пише The Guardian.

Одна з гравчинь розповіла виданню, що «коли Мвапе хоче переспати з кимось, вони повинні сказати «так», і це «норма, коли тренер спить із гравчинями нашої команди».

За словами іншого джерела, на яке посилається видання, футболістки також отримували погрози:

«Їм погрожують каральними заходами, якщо вони посміють щось сказати про те, що сталося. Федерація заплющує очі на те, що жінки здобули хороші результати. Це їхній спосіб продемонструвати суспільству та владі успішність і хороший імідж. Але за кадром це дуже потворно».

Брюса Мвапе призначили на посаду в травні 2018 року. У вересні 2022-го Футбольна асоціація Замбії (FAZ) заявила, що передала розслідування щодо звинувачень у сексуальному насильстві до Міжнародної федерації футболу (FIFA). Окрім Мвапе, під слідством перебуває й тренер команди U-17 Калуба Кангва.

Брюс Мвапе переадресував запитання, які надіслало йому The Guardian, пресслужбі FAZ. Речник асоціації на запитання видання про те, чи отримували вони якісь скарги на поведінку Мвапе, послався на їхню заяву від вересня 2022 року й не доповнював свої коментарі.

«Хоч у нас немає записів про офіційні скарги від будь-кого щодо звинувачень, ми вважаємо їх дуже серйозними й розпочали розслідування. Ми будемо співпрацювати з поліцейською службою Замбії й іншими відповідними зацікавленими сторонами в розв’язанні цього питання», – заявив генеральний секретар FAZ Адріан Кашала.

У FIFA розслідування не коментували.

Замбія – одна з чотирьох африканських збірних на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок, яка потрапила до групи С. Її суперниками будуть Іспанія, Японія й Коста-Рика.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.