Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕліна Світоліна офіційно повернула звання першої ракетки України

Вона втратила його у 2022 році через вагітність

Українська тенісистка Еліна Світоліна офіційно повернула собі статус першої ракетки України. Про це пише «Суспільне Спорт».

Повернути звання Світоліна змогла після того, як відіграла понад 1300 позицій у світовому рейтингу. У 2022 році тенісистка втратила статус першої ракетки через вагітність і народження дитини. Тоді Світоліна не грала впродовж року, й у світовому рейтингу її випередила Ангеліна Калініна. Еліна повернулася на корт лише у квітні 2023-го.

В оновленому рейтингу Світоліна посіла 27 позицію, випередивши Калініну (28 позиція). Окрім Калініної, конкурентками Світоліної в боротьбі за звання першої ракетки України є ще дві тенісистки: Марта Костюк і Леся Цуренко. За підсумками виступів на Вімблдоні всі чотири тенісистки йдуть у топ-50 світового рейтингу.

Як пише «Суспільне Спорт», після поразки в півфіналі Вімблдону-2023 Еліна Світоліна взяла перерву, щоб проаналізувати гру. Тоді вона програла чеській тенісистці Маркеті Вондроушовій.

«Можливо, знадобиться кілька днів, щоб проаналізувати все, що сталося, оскільки я справді намагалася бути зосередженою, особливо після перемоги над Ігою [Швьонтек]. Треба кілька днів, щоб перемкнутися від усього й потім подумати над тим, що сталося, що я зробила правильно або ж ні», – зазначила Світоліна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.