Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН: від початку повномасштабної війни загинуло близько 9300 мирних жителів

В організації зауважують, що це лише підтверджена кількість

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 9287 мирних жителів, а 16 384 були поранені. Про це, як пише «Суспільне», повідомила заступниця генерального секретаря ООН із політичних питань Розмарі Ді Карло на засіданні Ради Безпеки ООН 17 липня.

Ді Карло зазначила, що більшість цивільних були вбиті або поранені внаслідок вогню російських військ. Серед них також 537 убитих і 1117 поранених дітей. Ді Карло зауважила, що ці цифри означають лише підтверджену кількість загиблих і поранених і що реальна кількість набагато більша.

Посадовиця додала, що торік Україна «стала країною з найбільшою кількістю вбитих і покалічених дітей», а також країною з найбільшою кількістю обстрілів шкіл і лікарень.

За оцінкою Управління Верховного комісара ООН з прав людини від 19 червня 2023 року зафіксовано 9083 загиблих і 15 779 поранених. Донецька й Луганська області зазнали найбільше втрат серед інших регіонів України.

Раніше Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) повідомляла, що за 500 днів повномасштабної війни загинуло втричі більше цивільних осіб, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на сході України.

Фото: Zelenskiy / Official

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.