Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританська адвокатка разом із донькою заснувала глобальну організацію із захисту прав жінок

Учитимуть жінок і дівчат, як відстоювати свої права

Британська адвокатка бангладешського походження Султана Тадафар разом зі своєю 11-річною донькою заснувала глобальну організацію із захисту прав жінок. Про це пише The Female Lead.

За словами Тадафар, організація Girls Human Rights Hub надаватиме необхідні ресурси для дівчат і жінок від 11 до 24 років, а також навчатиме їх, як використовувати адвокацію й лідерство для досягнення позитивних змін у галузі прав людини.

Організація просуватиме гендерну рівність і викорінюватиме гендерно зумовлене насильство. Вона також боротиметься за право на освіту, право на кліматичну справедливість, рівність у питаннях менструального циклу, а також припинення домашнього й сексуального насильства.

«Ми переконані, що кожна дівчина має право на життя, вільне від гноблення, дискримінації й насильства, і що права дівчат є основними правами людини», – сказала Тадафар.

За словами адвокатки, ідея створити організацію належить її доньці Сафії: «Вона завжди хотіла стати адвокаткою, тому вигадала ідею створити центр, де дівчата могли б дізнатися більше про свої права і як захищати їх».

Султана Тафадар – адвокатка з прав людини й кримінальних справ. Вона народилася в Лутоні (місто в Англії) і має бангладешське коріння. Торік Султана Тадафар стала однією з перших королівських радниць у хіджабі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.