Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 100 працівників McDonald’s у Великій Британії заявили про гарасмент на роботі

Їхні скарги часто залишалися без відповідної реакції

Понад 100 нинішніх і колишніх працівників McDonald’s у Великій Британії розповіли ВВС про гарасмент, із яким вони стикалися на роботі.

BBC почало досліджувати умови праці в McDonald’s у лютому після того, як компанія підписала угоду з Комісією з питань рівності та прав людини (EHRC), у якій зобов’язалася захищати своїх співробітників від сексуальних домагань.

Журналісти видання спілкувалися зі співробітниками закладу впродовж п’яти місяців. Із понад 100 отриманих BBC заяв 31 стосувалася сексуального насильства, 78 – сексуальних домагань, 18 – расизму, 6 – гомофобії. Зазначається, що деякі неповнолітні працівники зазнавали сексуальних домагань на постійній основі.

Про що розповіли працівники McDonald’s

  • 17-річна працівниця з Чеширу стверджує, що колега, старший за неї на 20 років, обізвав її расистським словом і захотів показати їй свій пеніс, а також сказав, що хоче зробити з нею «чорно-білу» дитину.
  • Колишня 17-річна працівниця розповіла, що старший менеджер закладу в Плімуті душив її й домагався її, а начальник зміни надсилав їй сексуально відверті зображення.
  • Один із менеджерів запропонував 16-річному робітнику зайнятися сексом в обмін на вейпи.
  • Менеджер одного із закладів у Чеширі переслідував 16-річних нових працівниць, намагаючись схилити їх до сексу.
  • Працівниці McDonald’s в Абердині, Ессексі й Оксфордширі поскаржилися на расистські жарти й антисемітські висловлювання.
  • Чоловіки-менеджери й співробітники філії в Уельсі жартували про те, хто з них перший переспить із новими працівниками.

Співробітники McDonald’s також розповіли BBC про сексуальні стосунки між керівниками й молодшими співробітниками, що суперечить політиці компанії. Молоді жінки розповідали, що відчувають, як їх засуджують за їхній зовнішній вигляд. Зазначається, що керівники вищої ланки не реагують на скарги працівників.

Британська організація з питань рівності заявила, що стурбована висновками BBC й запустила гарячу лінію. У McDonald’s заявили, що вони «не виправдали очікувань» і «щиро перепрошують».

McDonald’s є одним із найбільших роботодавців у приватному секторі Великої Британії. У 1450 закладах працюють понад 170 000 людей. Три чверті співробітників McDonald’s – це люди віком від 16 до 25 років. Для багатьох із них це перша робота.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.