Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Чому таку жінку запросили»: президентка Угорщини обурила появою на конференції з прав жінок

Каталін Новак відома тим, що виступає проти абортів й ЛГБТК+

Делегатів конференції з прав жінок Women Deliver, яка відбувалася в Руанді, обурила поява президентки Угорщини Каталін Новак на заході. Про це пише The Guardian.

Новак відома тим, що вона виступає проти абортів й ЛГБТК+ спільноти. Вона колишня лідерка Політичної мережі за цінності, міжнародної організації, яка виступає проти абортів й одностатевих шлюбів у всьому світі.

Новак приймала представників Alliance Defending Freedom – американської консервативної християнської правозахисної групи, яка не підтримує аборти й обмежує права ЛГБТК+. Також Новак вручала державні нагороди відомим противницям абортів, як-от: Едіт Фрівальдскі й Ілона Керестеш.

До того, як обійняти пост президентки у 2022 році, Новак працювала міністеркою у справах сім’ї в уряді Віктора Орбана – чинного прем’єр-міністра Угорщини, який перебуває на посаді з 2010 року й відомий своїми консервативними й проросійськими поглядами. Новак говорила угорським жінкам, що вони «не повинні конкурувати з чоловіками» або сподіватися, що вони зароблятимуть стільки ж грошей, як і чоловіки.

«Ми були вражені. Ми не розуміємо, чому таку жінку запросили», – сказала учасниця конференції Бруна Мартінес, активістка з Бразилії й членкиня організації «Молоді феміністки Європи».

Під час конференції Каталін Новак говорила про підвищення рівня народжуваності в Угорщині, що допоможе досягнути гендерної рівності. Президентка висловила сподівання, що її донька, яка зараз у підлітковому віці, матиме сили народити «навіть 10 дітей, якщо захоче».

Мартінес зауважила, що «обговорення рівня народжуваності в такий спосіб перетворює жінок на посудини».

Президентка й виконавча директорка Women Deliver Маліха Хан сказала, що вона не хотіла запрошувати Новак, але погодилася надати їй платформу на прохання уряду Руанди.

«Якщо ми хочемо досягти того, чого ми хочемо досягти, ми повинні співпрацювати й говорити з людьми, з якими ми не згодні з багатьох питань», – пояснила вона.

В офіційній заяві Women Deliver заявила, що «жодним чином не поділяють поглядів президентки Новак».

За оцінками, на конференцію до Руанди прибули шість тисяч осіб. До неї долучаються також онлайн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.