Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 60% працівників Офісу омбудсмана – жінки

50 жінок займають керівні посади

В Офісі омбудсмана України працює 247 жінок, із яких 220 – державні службовиці. Про це пише «Укрінформ».

«У відсотковому співвідношенні до загальної кількості працівників у секретаріаті, яка станом на 30.06.2023 становить 395 осіб з урахуванням осіб, які перебувають у відпустці з догляду за дитиною й увільнених від виконання службових обов’язків на час несення військової служби, частка жінок – 62,5%», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 50 жінок є керівницями структурних підрозділів секретаріату, а представницями Уповноваженого – 11 жінок. Зокрема, представницями Уповноваженого в регіонах працює п’ять жінок.

«У відсотковому співвідношенні до загальної кількості керівників структурних підрозділів секретаріату, яка становить 99 осіб, частка жінок, які обіймають керівні посади, – 50,5%», – повідомили в Офісі омбудсмана.

Раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що «жінок має бути більше там, де ухвалюються рішення».

«Розуміючи колосальний внесок жінок у нашу боротьбу й перемогу, важливо, щоб гендерний підхід застосовувався під час розроблення всіх політик на державному й місцевому рівнях, включаючи стратегії реагування на кризу, спричинену війною, і відновлення після неї», – наголосив Лубінець.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.