Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії пом’якшуватимуть покарання за вимушене вбивство партнера, який чинив насильство

Суд враховуватиме тривале домашнє насильство як пом’якшувальний фактор

У Великій Британії даватимуть більш м’які вироки людям, які були вимушені вбити свого партнера через довготривалі насильницькі стосунки. Про це пише The Telegraph.

Згідно з новим «законом Саллі», суд повинен буде враховувати тривале домашнє насильство як пом’якшувальний фактор під час ухвалення вироку. Це дозволить скорочувати термін ув’язнення для тих, хто був вимушений убити своїх кривдників.

Зміни до закону вносять на тлі випадку із Саллі Челлен: у серпні 2010 року вона вбила свого чоловіка, з яким мала тривалі аб’юзивні стосунки. Жінку засудили до довічного ув’язнення.

Адвокати Челлен зібрали докази, які свідчили про нестабільне психічне здоров'я Челлен у момент нападу й те, що вона тривалий час страждала від домашнього насильства, зокрема від надмірного контролю з боку свого чоловіка.

У 2019 році вирок проти Саллі Челлен скасували – і вона змогла вийти на свободу. Жінка пробула у в’язниці майже 10 років.

Водночас суворіші покарання будуть застосовуватися до людей, які скоюють домашнє насильство в родині, зокрема вбивають своїх партнерів.

«Наші реформи дадуть суддям повноваження карати вбивць за додатковий біль і травми, які вони завдають через надмірну жорстокість, а також гарантуватимуть, що ті, хто силоміць контролює своїх жертв або вбиває їх наприкінці стосунків, опиняться за ґратами на довший термін», – заявив державний секретар із питань юстиції Алекс Чалк.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.