Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІрина Верещук заявила, що жінки мають відіграти основну роль у відновленні України

Як деокупованих територій, так і всієї країни

Віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук переконана, що в майбутньому відновленні України, зокрема деокупованих територій, основну роль мають відіграти жінки. Як пише «Укрінформ», про це вона сказала на спеціальній дискусії Українського жіночого конгресу (УЖК) «Участь жінок у відбудові України».

За словами Верещук, «великий акцент» робиться саме на ролі жінок у відбудові деокупованих територій.

«Ідеться про роботу жінок в органах місцевої влади, у громадах, координаційних центрах, про психологинь, які супроводжують постраждалих людей і допомагають впоратися з ментальними травмами», – зазначила Верещук.

Віцепрем’єрка сказала, що роль жінки у відбудові держави є «надзвичайно важливою», оскільки йдеться не лише про відбудову інфраструктури міст і регіонів, а насамперед про відновлення людей.

«Коли ми відновимо людину, тоді людина відновить усе. І ключова роль тут знову ж таки жінок, які мають відновити дім, родини, чоловіків, які повертаються з війни», – сказала Верещук.

Вона також підкреслила, що викликом для держави після війни буде повернення українських жінок з-за кордону. Верещук переконана, що влада має створити такі умови в країні, щоб жінки чітко знали й розуміли, куди вони можуть повернутися, хто їх тут чекає і що вони будуть робити.

Наразі 8 мільйонів українців перебувають у вимушеній еміграції, з них 90% – жінки й діти. Більшість українських біженців і внутрішньо переміщених осіб планують або сподіваються повернутися додому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.