Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвродепутати закликали ухвалити законопроєкт про реєстровані партнерства в Україні

Вони підготували звернення до українського уряду

Депутати Європейського парламенту звернулися до уряду України із закликом ухвалити законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Про це повідомила депутатка Інна Совсун.

За словами Совсун, звернення до українського уряду з проханням підтримати законопроєкт підписали понад 40 депутатів і депутаток п’яти фракцій Європарламенту. Звернення адресоване президентові Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку, голові комітету з питань правової політики Денису Маслову й усім членам цього комітету.

Також звернення розіслали всім головам фракцій і груп Верховної Ради, головам партій представлених у парламенті та прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

У зверненні євродепутати наголошують: «Відсутність права на спадщину, відвідування лікарні чи ухвалення рішень щодо медичної допомоги, чи поховання свого партнера або партнерки під час війни – це нестерпно, саме тому для військовослужбовців і військовослужбовиць ЛГБТІК+ і їхніх партнерів і партнерок юридична можливість офіційно зареєструвати партнерство надзвичайно важлива».

Також євродепутати зазначають, що ухвалення законопроєкту №9103 було б «не лише сильним знаком відданості напередодні переговорів щодо вступу України до ЄС, але й опорою проти антиліберальної ідеології, яка наповнює pociйську агресивну військову стратегію в Україні».

Євродепутати закликають «законодавців на всіх інституційних рівнях в Україні зробити все можливе для успіху законопроєкту» про реєстровані партнерства.

Раніше ми писали, що варто знати про законопроєкт про цивільні партнерства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.