Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше жінка очолить Військово-морські сили США

Президент країни обрав її всупереч рекомендаціям Пентагону

Президент США Джо Байден обрав адміралку Лізу Франчетті на посаду очільниці Військово-морських сил США. Про це пише Associated Press.

Якщо Франчетті призначать, вона стане першою жінкою, яка командуватиме ВМС США, а також першою членкинею Об’єднаного комітету начальників штабів.

Повідомляють, що Байден обрав Франчетті всупереч рекомендаціям Пентагону. Міністр оборони США Ллойд Остін рекомендував на цю посаду адмірала Семюеля Папаро – нинішнього командувача Тихоокеанського флоту ВМС США. Але натомість Байден призначить Папаро керівником Індо-Тихоокеанського командування США.

Високопосадовець з адміністрації президента повідомив, що Байден обрав саме Франчетті через її 38-річний досвід роботи в морі й на березі. Зокрема, вона обіймала низку політичних й адміністративних посад високого рівня, а також має глибокі знання щодо складання бюджетів й управління. Президент США також вважає, що призначення Франчетті стане натхненням для чоловіків і жінок.

Ліза Франчетті може почати виконувати обов’язки головнокомандувачки ВМС наступного місяця, коли нинішній командувач, адмірал Майкл Гілдей, піде у відставку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.