Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Бразилії ухвалили закон про рівну оплату праці жінок і чоловіків

Він збільшить фінансову автономію жінок і поліпшить їхнє становище

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва 18 липня підписав закон, що гарантує рівну оплату праці жінок і чоловіків. Закон боротиметься з нерівністю на ринку праці, збільшить фінансову автономію жінок і поліпшить їхнє загальне становище.

Закон вимагає від компаній зі 100 й більше працівниками надавати прозорі піврічні звіти щодо критеріїв заробітної плати й винагороди. Ці звіти повинні містити інформацію, яка дозволить об’єктивно порівняти заробітну плату й винагороду жінок і чоловіків.

Проти порушників застосовуватимуть адміністративні покарання. Також спрощеними будуть судові процеси для усунення нерівності в оплаті праці. Новий закон збільшує суму штрафу вдесятеро в тому разі, коли жінка отримує меншу зарплатню, ніж чоловік за ту саму роботу. За повторне порушення штраф подвоюють.

Закон також передбачає відшкодування моральної шкоди за дискримінацію за ознакою статі, раси, етнічного походження чи віку.

За даними Міжпрофспілкового відділу статистики й соціально-економічних досліджень (DIESSE), жінки в Бразилії заробляють на 21% менше, ніж чоловіки. У секторах, де переважають жінки (охорона здоров’я, освіта й соціальні послуги), розрив в оплаті праці ще більший: 32% порівняно з оплатою чоловіків.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.