Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниҐрету Тунберґ оштрафували за непокору поліції під час кліматичного протесту

Екоактивістка вважає свої дії виправданими

Шведську активістку Ґрету Тунберґ визнали винною в непокорі поліції під час кліматичного протесту в Мальме. Тепер вона має виплатити трохи більше 200 євро штрафу. Про це пише Politico.

Суд над Тунберґ відбувся сьогодні, 24 липня. Екоактивістка визнала, що відмовилася виконувати наказ поліції, проте заперечує свою провину.

«Мої дії виправдані. Я вважаю, що ми перебуваємо в надзвичайній ситуації, яка загрожує життю, здоров'ю й майну. Незліченна кількість людей і громад перебувають під загрозою як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі», – заявила Тунберґ.

Після засідання вона зустрілася з журналістами й назвала вирок суду «абсурдним».

«Абсурдним є те, що ті, хто діє відповідно до науки, повинні платити за це ціну... Тим часом, коли індустрія викопного палива може спалити наше сьогодення й майбутнє», – сказала активістка.

Вона має впродовж 30 днів виплачувати штраф у розмірі 50 шведських крон (4,33 євро), а також сплатити 1000 шведських крон (близько 87 євро) до фонду допомоги потерпілим від злочинів. Тунберґ повідомила, що не оскаржуватиме вирок суду.

Нагадаємо, у червні цього року Ґрета Тунберґ приєдналася до групи протестувальників, які блокували нафтові танкери у шведському порту Мальме, що спричинило порушення руху транспорту. За словами правоохоронців, активістка відмовилася піти, коли її попросили.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.