Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВВС перепросило за питання про ЛГБТК+ людей, яке поставили капітанці збірної Марокко з футболу

Питання назвали «політизованим»

Видання BBC перепросило за питання одного зі своїх журналістів, яке той поставив капітанці жіночої збірної Марокко з футболу.

Інцидент трапився напередодні матчу збірної Марокко проти Німеччини на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок. Журналіст BBC запитав капітанку Гізлан Чебак: «У Марокко гомосексуальні стосунки заборонені. Чи є у вашій команді гомосексуальні гравчині і яке їхнє життя в Марокко?»

У відповідь на питання Чебак зняла навушник, подивился на свого тренера Рейнальда Педроса, а тоді усміхнулася. Модераторка пресконференції втрутилася зі словами: «Вибачте, це дуже політизоване питання, тож зосередьмося натомість на питаннях, які стосуються футболу».

Журналіст видання заперечив, що питання було політизованим. «Це про людей, це не має нічого спільного з політикою. Будь ласка, дозвольте їй (капітанці – ред.) відповісти на запитання», – сказав журналіст, однак відповіді все ж не отримав.

Представник BBC сказав CNN: «Ми визнаємо, що запитання було недоречним. У нас не було наміру заподіяти будь-яку шкоду чи страждання».

Журналістка видання The Athletic Стеф Янг, яка була на конференції, сказала, що «деякі представники марокканських ЗМІ були вражені цим запитанням». Репортерка CBC Sports Ширін Ахмед зазначила, що журналіст BBC «перегнув палицю» .

«Капітан не може розкривати [сексуальну орієнтацію] гравців або коментувати політику, тому що це може бути небезпечно й для них», – наголосила Ахмед.

За даними Human Rights Watch, у Марокко криміналізовані «сексуальні відхилення» між представниками однієї статі. За одностатеві стосунки карають ув’язненням на строк до трьох років і штрафом до 1000 дирхамів (91 долар).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.