Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Бог любить нас такими, якими ми є»: Папа Римський підтримав трансгендерних людей

Закликав «не здаватися» й «рухатися далі»

Папа Римський Франциск підтримав трансгендерну людину, яка намагається прийняти свою віру й гендерну ідентичність.

Як пише Vatican News, у другому епізоді покасту The Popecast Папа Римський відповідав на повідомлення молодих вірян, які розповіли йому про виклики, з якими стикаються в житті. Серед них були 20-річні Гіона: вони розповіли про виклик лишатися вірянином і водночас приймати «реальність фізичних труднощів і трансгендерності».

У відповідь Папа Франциск сказав: «Бог любить нас такими, якими ми є… Господь завжди супроводжує нас, завжди. Навіть якщо ми грішні, Він лишається поруч, щоб допомогти нам… Не здавайтеся, рухайтеся далі».

Ставлення Католицької церкви до ЛГБТК+ спільноти

Католицька церква вчить, що до членів ЛГБТК+ спільноти слід ставитися з повагою, співчуттям і чуйністю, а також поважати їхні права. Водночас церква не має одностайної думки щодо благословення одностатевих союзів.

Папа Римський заявив, що шлюб є лише союзом чоловіка й жінки, однак він підтримує цивільні партнерства для одностатевих пар.

Очікується, що майбутній Всесвітній саміт єпископів, який відбудеться в жовтні цього року й у 2024 році, обговорить позицію церкви щодо ЛГБТК+ людей і жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.