Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Можете називати це бодішеймінгом»: керівницю музею Голодомору зацькували за вагу

На її захист стали медійники й активісти

Виконувачку обовʼязків директорки музею Голодомору Лесю Гасиджак почали цькувати в соцмережах за її вагу. Одним із тих, хто розпочав цькування, був український юрист Клим Братківський.

На своїй сторінці у Facebook він написав: «Можете називати це бодішеймінгом, фетшеймінгом та лукізмом, але я вважаю, що Музей Голодомору-геноциду має очолити військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти всю суть музею про Голодомор, а не пані Леся Гасиджак».

Зараз пост Братківського недоступний для перегляду, оскільки юрист закрив свою сторінку.

Дехто підтримав слова Братківського, однак багато людей засудили його коментарі щодо ваги Лесі Гасиджак. На захист керівниці стали також медійники, серед яких Данило Мокрик, Марина Данилюк-Ярмолаєва, Тетяна Власова й інші.

Відреагувала на ситуацію й феміністична ініціатива «Марш жінок».

«Хочеться лаконічно перепитати, скільки має важити юрист, щоб вважатися професіоналом? Можливо, є чіткі критерії й для інших професій? Старий добрий фетшеймінг, знайомий усім нам із дитинства», – ідеться в повідомленні.

У «Марші жінок» зауважили, що найчастіше через призму зовнішнього вигляду оцінюють саме жінок і їхній професіоналізм.

«Сотні коментарів про те, якою насправді має бути жіноча фігура, непрохані рекомендації скільки кілограмів треба скинути, що вдягати тощо. Підставте до слова «розповніла» ім’я будь-якої відомої української жінки – і ви сто відсотків знайдете якусь новину про це. Ця практика є ганьбою для сучасного українського суспільства», – сказали у феміністичній ініціативі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.