Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Італії почали прибирати імена небіологічних матерів зі свідоцтв про народження дітей

Вимога стосується 33 свідоцтв, які зареєстрували у 2017 році лесбійські пари

В італійському місті Падуя зі свідоцтв про народження дітей, які народилися в лесбійських парах, почали прибирати ім’я небіологічної матері. Про це пише CNN.

Вимога стосується 33 свідоцтв, які зареєстрували у 2017 році лесбійські пари при лівоцентристському уряді міста на чолі з Серджіо Джордані. Він обіцяв прибрати традиційні позначення «мати» й «батько» у свідоцтвах про народження. Однак новий уряд на чолі з Джорджею Мелоні наказав припинити реєструвати обох партнерів в одностатевій парі як батьків дитини.

Прокуратура Падуї підтвердила CNN, що станом на 20 липня імена небіологічних матерів прибрали з 27 свідоцтв про народження. Це означає, що тепер вони позбавлені низки прав. Наприклад, матері не зможуть забрати дитину зі школи без письмового дозволу своєї партнерки, яка є біологічною матір’ю. Якщо юридично визнана мати дитини помирає, то дитину можуть забрати й передати під опіку держави.

У відповідь на таке рішення місцева ЛГБТК+ асоціація Rainbow Family Association почала протести.

Падуя – перше місто в Італії, яке почало анульовувати свідоцтва про народження. Правозахисні групи стурбовані тим, що інші регіони, особливо ті, які очолює правоцентристський уряд, наслідуватимуть цей приклад.

В Італії не легалізовані одностатеві шлюби, а також заборонене сурогатне материнство. Прем’єр-міністерка країни Джорджія Мелоні активно виступає проти ЛГБТК+ спільноти. У жовтні 2022 року вона заявляла про своє бажання переконатися, що «всі діти народжуються від чоловіка й жінки».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.