Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 100 трансчоловіків заявили про участь у «Міс Італія» після того, як це заборонили трансжінкам

Патронатка конкурсу заявляла, що конкурсантки мають бути «жінками від народження»

Понад 100 трансгендерних чоловіків подали заявки на участь у «Міс Італія» після того, як організатори конкурсу заборонили брати в ньому участь трансжінкам. Про це пише видання Out.

Нещодавно офіційна патронатка конкурсу «Міс Італія» Патриція Мірільяні заявила, що конкурсантки мають бути «жінками від народження». Вона вважає «трохи абсурдним» те, що конкурси краси намагаються привернути увагу ЗМІ, залучаючи трансгендерних учасниць. Мірільяні заявила, що на італійському конкурсі такого не буде.

У відповідь трансчоловіки по всій Італії вирішили підтримати трансгендерних жінок і зареєструватися на участь у конкурсі, тим самим підкреслюючи його проблеми, пов’язані з правилами.

Трансактивіст Фредеріко Барбаросса сказав виданню la Repubblica: «Ми сподіваємося, що цей жест викличе шум у ЗМІ, необхідний для того, щоб звернути увагу на ці проблеми… Вони (організатори – ред.) відмовили б мені, тому що я хлопець і маю вигляд як хлопець; а якщо трансдівчина реєструється, їй відмовляють, тому що вона не вважається жінкою, у чому тоді сенс?»

Інший трансчоловік, Еліа Бончі, сказав виданню, що також подав заявку на конкурс, вирішивши боротися за права трансжінок.

«Міс Італія – це не просто конкурс краси, це частина культурної історії країни. І виключення трансжінок автоматично означає виключення їх з історії. Вдавання, що їх не існує», – сказав Бончі.

Фото: instagram/missitalia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.