Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПарламент Італії схвалив законопроєкт про заборону сурогатного материнства для пар за кордоном

За це передбачається кримінальна відповідальність

Італійський парламент схвалив законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність для пар, які виїжджають за кордон, щоб скористатися послугою сурогатного материнства. Як пише The Guardian, рішення парламенту назвали «ганьбою».

Законопроєкт ініціювала партія «Брати Італії», він розповсюджуватиметься на італійців. Пари, які виїжджатимуть за кордон заради сурогатного материнства, будуть притягнені до відповідальності. Законопроєкт передбачає штраф до мільйона євро й ув’язнення до двох років.

«Усім очевидно, що ця юридична ганьба є зброєю масового відволікання уваги, розгорнутою в той час, коли Італія палає на півдні й переживає безпрецедентні шторми на півночі», – стверджує депутат лівоцентристської Демократичної партії Алессандро Зан.

Лідер лівої партії Più Europa Ріккардо Маджі заявив, що це рішення ставить Італію «в протиріччя з іншими суверенними країнами», оскільки «жоден європейський громадянин не може бути засуджений за дію, яка не є злочином ні в країні, де вона була скоєна, ні за міжнародними договорами».

В Італії сурогатне материнство заборонене з 2004 року, а штучне запліднення доступне лише для гетеросексуальних пар. Зазначається, що саме гетеросексуальні пари найчастіше виїжджають за кордон, щоб знайти сурогатних матерів, оскільки самі не можуть мати дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.