Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМОК відреагував на дискваліфікацію Харлан через росіянку: закликав «виявляти делікатність»

Комітет запевнив, що продовжує бути солідарним з українськими спортсменами

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відреагував на дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан із чемпіонату світу з фехтування.

Комітет закликав міжнародні спортивні федерації проявляти обережність під час проведення змагань між українськими спортсменами й спортсменами з росії, які змагаються в нейтральному статусі.

«Ми закликаємо міжнародні федерації розглядати ситуації, пов’язані з українськими й окремими нейтральними спортсменами, з необхідним ступенем делікатності. Ми продовжуємо бути повністю солідарними з українськими спортсменами», – заявили в комітеті.

Дискваліфікація Ольги Харлан

27 липня Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала українську фехтувальницю Ольгу Харлан після того, як вона відмовилася потиснути руку російській фехтувальниці Анні Смирновій, яка виступала в нейтральному статусі. Харлан перемогла Смирнову з рахунком 15:7.

Замість рукостискання українська фехтувальниця, імовірно, запропонувала «стукнутися» шаблями, проте росіянка не погодилася й близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Відповідно до правил Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника «привітати» суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією).

Зрештою Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонаті світу з фехтування. Федерація фехтування України оскаржить рішення про дискваліфікацію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.