Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Сінгапурі вперше за 20 років стратили жінку

Її засудили за торгівлю наркотиками

У Сінгапурі 28 липня вперше за 20 років стратили жінку. Про це пише BBC.

45-річну громадянку Сінгапуру Сарідеві Джамані в липні 2018 року засудили до обов’язкової страти за торгівлю приблизно 30 грамами героїну. Вона стала першою жінкою, яку стратили в Сінгапурі з 2004 року, а також другою людиною, засудженою за торгівлю наркотиками, яку стратили цього тижня.

Сарідеві Джамані намагалася подати апеляцію на вирок у жовтні 2022 року, проте суд відхилив її. Клопотання про президентське помилування також не мало успіху.

Напередодні правозахисна організація Amnesty International закликала Сінгапур скасувати смертну кару.

«Немає доказів того, що смертна кара має унікальний стримувальний ефект або що вона будь-яким способом впливає на вживання й доступність наркотиків. Тимчасом як країни в усьому світі скасовують смертну кару й проводять реформу політики щодо наркотиків, влада Сінгапуру не робить ні того, ні іншого», – заявила експертка з питань покарань Amnesty International Кʼяра Санджорджіо.

Сінгапур має одні з найсуворіших у світі законів щодо наркотиків: тих, кого спіймають на торгівлі понад 500 грамами канабісу або 15 грамами героїну, чекає смертна кара. Влада стверджує, що суворі закони допомагають Сінгапуру залишатися одним із найбезпечніших місць у світі, а смертна кара за злочини, пов’язані з наркотиками, має велику громадську підтримку.

За даними Amnesty International, Сінгапур є однією з небагатьох країн, де страчують людей за злочини, повʼязані з наркотиками. Серед інших країн – Китай, Саудівська Аравія й Іран.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.