Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрибирати й робити чоловікам масаж: у японському місті вибачилися за сексистські поради вагітним

Листівки з порадами почали роздавати ще у 2017 році

Місцева влада міста Ономіті в японській префектурі Хіросіма роздавала вагітним жінкам листівки з порадами про те, як правильно «догоджати» своїм чоловікам, щоб не дратувати їх. Про це пише CNN.

Ідея розсилати листівки з’явилася ще у 2017 році. Тоді мерія провела опитування й на основі його результатів створила листівки з порадами для вагітних. У них жінкам пояснювали про «структурні різниці» в мозку чоловіків і жінок: мовляв, чоловіки діють на основі теорій, а жінки – на основі емоцій, і тому є «відмінності в тому, як чоловіки й жінки відчувають і думають».

Також у листівках ішлося, що чоловікам і новоспеченим батькам подобається «отримувати подяку» за виконання завдань, як-от: миття посуду, зміна підгузників і тримання дитини. Вагітним жінкам радили щодня годувати своїм чоловікам вечерю, робити їм масаж, прибирати вдома й бути привітними, щоб «догодити» їм.

Увагу до листівок привернули місцеві ЗМІ, й це викликало хвилю обурення в соцмережах. Мер міста Юкіхіро Хіратані опублікував вибачення на вебсайті місцевої влади й заявив, що листівки «не відповідають настроям вагітних жінок й інших осіб, залучених до виховання дітей, і викликають неприємні відчуття в багатьох людей».

«Уряд припинив розповсюдження листівок, оскільки вони містять вислови, які пропагують стереотипні гендерні ролі», – заявив Хіратані.

Японія посідає 125 місце серед 146 країн в Глобальному індексі гендерного розриву Всесвітнього економічного форуму. Згідно з даними ​​Global Gender Gap Report, гендерна рівність у політиці Японії є «однією з найнижчих у світі», а жінки займають лише 10% місць у парламенті. І хоча кількість жінок у робочій силі зросла за останні роки, вони обіймають лише 12,9% керівних посад, як порівняти з 41% у Сполучених Штатах і 43% у Швеції.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.