Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США до 20 років ув’язнення засудили гінеколога за сексуальне насильство щодо пацієнток

Прокуратура вважає, що він знущався над щонайменше 245 пацієнтками

Колишнього гінеколога Роберта Геддена засудили до 20 років ув’язнення за звинуваченнями в сексуальному насильстві щодо чотирьох пацієнток. Також його оштрафували на 10 400 доларів. Про це пише The Guardian.

64-річного Геддена засудили в січні за жорстоке поводження з чотирма пацієнтками. Тоді він працював у медичному центрі Ірвінга Колумбійського університету й Нью-Йоркській пресвітеріанській лікарні. Зазначають, що ці чотири жінки були не єдиними постраждалими; прокуратура вважає, що Гедден знущався над щонайменше 245 пацієнтками під час роботи гінекологом, починаючи з 1990-х років.

Незадовго до оголошення офіційного вироку Гедден вибачився за свої злочини. Це був перший і єдиний раз, коли він виступив під час судового засідання. Після звільнення 64-річний Гедден буде перебувати під довічним наглядом.

Уперше звинувачення проти Роберта Геддена з’явилися у 2012 році. Тоді до поліції звернулася його пацієнтка й повідомила, що гінеколог неналежно торкався її під час огляду. У тому ж році Гедден припинив працювати гінекологом.

У 2014 році Геддена звинуватили на рівні штату, оскільки понад 19 жінок заявили про сексуальне насильство з боку вже колишнього гінеколога. У 2016 році офіс тодішнього окружного прокурора Мангеттена Сайруса Венса-молодшого дозволив Геддену визнати себе винним у двох нетяжких злочинах і проступку. За це Гедден мав відмовитися від медичної ліцензії. Його не ув’язнювали.

У 2019 році жінка, на ім’я Евелін Янг, дала інтерв’ю CNN і розповіла, що також постраждала від дій Геддена. Тоді окружна прокуратура Мангеттена оголосила, що розпочала розслідування нових звинувачень проти чоловіка. 

Лікарні, де працював Гедден, погодилися виплатити понад 236 мільйонів доларів для врегулювання цивільних позовів понад 200 жінок, які були пацієнтками Геддена.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.