Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрокурорка, яка розслідувала справу Трампа, зазнавала погроз і цькування

Вона повідомила, що отримувала подібні повідомлення не вперше

Прокурорка американського штату Джорджія повідомила, що отримувала погрози й зазнала цькувань за розслідування справи колишнього президента США Дональда Трампа. Про це пишуть BBC й The Independent.

Фані Вілліс розповіла, що отримала електронний лист, у якому були расистські й сексистські висловлювання; зокрема її назвали «повією» й стверджували, що вона зазнає невдачі. Вілліс сказала, що вже отримувала подібні листи раніше. Прокурорка додала, що до її офісу також надходили телефонні дзвінки з погрозами.

Вілліс очікує «отримати набагато більше» подібних повідомлень упродовж наступного місяця. Вона також попередила своїх колег, щоб ті «залишалися пильними» й потурбувалися про свою безпеку після оголошення вироку Дональдові Трампу.

Генеральний прокурор округу Фултон Кіт Гаммадж заявив, що «огидні, ненависні й невіглаські» повідомлення, імовірно, мали на меті залякати правоохоронні органи, щоб ті закрили справу проти Трампа.

Як відомо, 2 серпня Дональдові Трампу висунули звинувачення через спроби скасувати свою поразку на президентських виборах США 2020 року шляхом штурму Капітолія. 

Трампа звинуватили у:

  • змові з метою порушення прав;
  • змові з метою обману уряду;
  • перешкоджанні офіційному розслідуванню;
  • змові з метою перешкоджання розслідуванню.

За двома з цих пунктів Трампу може загрожувати до пʼяти років вʼязниці, ще за іншими – до 20 років. Дональд Трамп став першим в історії США колишнім президентом, якому інкримінують скоєння злочинів. Він має постати перед судом 3 серпня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.