Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Афганістані зростає рівень самогубств серед жінок. Активісти закликають вжити заходів

Щомісяця відомо про принаймні 9–11 самогубств

Після приходу до влади ісламістського руху «Талібан» рівень самогубств серед жінок в Афганістані почав різко зростати. Як пише агентство Anadolu, у звіті місцевого афганського медіа Tolo News повідомляли про 250 спроб самогубства в країні минулого року: суїцид скоїли 188 жінок і 62 чоловіки.

Очільниця місцевої неурядової організації Afghanistan Women and Children Strengthen Welfare Меріам Мароф Арвін сказала, що щомісяця вони отримують повідомлення про принаймні 9–11 самогубств серед жінок. Багато молодих дівчат накладають на себе руки, повідомила вона.

За словами Арвін, більшість самогубств відбувається в сільських районах, а їх кількість насправді може бути більшою. Вона стверджує, що про проблему не говорять через тиск із боку родин померлих, а також талібів: вони не дозволяють писати про випадки самогубства в ЗМІ.

На думку активістів, основною причиною сплеску самогубств серед жінок в Афганістані є обмеження їхніх прав. Багато жінок через заборону навчатися й працювати опинилися в скрутному фінансовому становищі. Також на них впливають примусові шлюби, домашнє насильство й загальна відсутність соціального життя.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.