Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТема сексуальних злочинів військових рф в Україні залишається малодослідженою – Павліченко

Потерпілі не повідомляють про злочини, бо складно притягнути кривдника до відповідальності

Виконавчий директор Української гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко стверджує, що потерпілі від сексуального насильства з боку російських військових відмовляються повідомляти про злочин, оскільки вважають, що притягнути кривдника до відповідальності буде майже неможливо.

Про це Павліченко повідомив в ефірі телеканалу «Еспресо».

За словами виконавчого директора, головною проблемою є те, що сексуальні злочини лишаються найбільш стигматизованими в суспільстві.

«Тому вони (потерпілі – ред.) відмовляються проходити через процедуру кримінального переслідування. Це створює додаткові обтяження, репутаційні ризики, повторні травми й можливу повторну стигматизацію. Тому в нас залишається проблемою виявлення й притягнення до відповідальності росіян, які скоїли сексуальні злочини на території України. Головна причина – стигматизація. Ніхто не буде заявляти, що він став жертвою сексуального насильства», – сказав Павліченко.

За даними Офісу генпрокурора, станом на 27 липня в Україні зафіксували 215 випадків сексуального насильства, яке скоїли російські військові. Із них 143 випадки стосуються жінок. Генеральний прокурор Андрій Костін додав, що це лише задокументовані випадки, а реальні цифри можуть бути значно вищими.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.