Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПопри заборону: суд у Техасі дозволив робити аборт у разі ускладнення під час вагітності

Прокуратура штату оскаржуватиме вирок суду

Техаський суд постановив, що заборона на аборти в штаті не застосовуватиметься до жінок після шести тижнів вагітності в разі, коли їхнє життя або здоров’я можуть бути під загрозою. Про це пише CNN.

Окружна суддя Джессіка Мангрум постановила, що закон про аборти у штаті є досить двозначним і «створив неминучий ризик того», що лікарі в Техасі через страх кримінальної відповідальності відмовлятимуться надавати допомогу вагітним жінкам, яким переривання вагітності може врятувати життя чи здоров’я.

Таке рішення суд ухвалив після того, як минулого місяця заслухав кількаденні свідчення жінок про те, що закон Техасу змушує їх продовжувати вагітність із високим ризиком. Одна з позивачок розповіла, що була змушена народити доньку попри рідкісний діагноз, за якого в дитини відсутні частини черепа й мозку. Немовля померло за чотири години після народження.

Прокуратура штату повідомила, що оскаржить вирок суду, щоб «припинити спробу судді скасувати закони Техасу про аборти до рішення Верховного суду Техасу».

У Техасі діють одні з найсуворіших законів про аборти в США. Після скасування постанови «Ро проти Вейда» в Техасі заборонили будь-які аборти, окрім тих, що спрямовані на захист життя матері. До цього в Техасі забороняли аборти після шести тижнів вагітності – період, коли багато жінок іще не знають, що вагітні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.